0

Kwota: 0,00 


Brak produktów w koszyku.

Zaznacz stronę

Pytania i odpowiedzi

Tylko członkowie Klubu Bastionu Smaku mogą zamawiać nasze produkty. Dlatego, aby je kupić należy wstąpić  do naszego Klubu. Członkostwo nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami.

Poniżej zamieściliśmy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Jeśli nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytania, skorzystaj z formularza kontaktowego.

Jak można kupić nasze wędliny?
  • Najpierw trzeba wstąpić do Klubu Bastionu Smaku. Wyrażając wolę członkostwa, należy wypełnić i przesłać formularz zgłoszeniowy, który jest dostępny pod tym adresem.
  • Po otrzymaniu formularza, z nowym członkiem Klubu kontaktuje się osobiście Mistrz Jacek Łomżyński, który udostępnia koszyk w naszym sklepie.
  • Mając dostęp do konta można już dokonać zamówienia, które pojawia się w koszyku.
  • Po wybraniu produktów oraz ich ilości należy wskazać dodatkowo formę odbioru zakupionych przysmaków. Członkowie Klubu odbierają produkty osobiście lub korzystają z opcji dostawy pod wskazany adres.
  • Jeśli jest to możliwe – zawsze zachęcamy do osobistego odbioru wędlin. Dlaczego? Ponieważ w tym czasie w naszej wytwórni odbywają się cykliczne degustacje, podczas których możemy poznać bliżej naszych Klubowiczów.
  • Mistrz Jacek jest dostępny dla Klubowiczów pod telefonem i chętnie odpowiada na wszystkie nurtujące Państwa pytania, które dotyczą zarówno zamówień, jak i samych produktów.
Gdzie znajduje się cennik oraz plan produkcji?

Cennik oraz plan produkcji znajduje się w zakładce ”Do pobrania”. Umieszczono tam również m.in. katalog i karty produktów, zasady przechowywania wędlin oraz regulamin sprzedaży.

W jaki sposób przechowywać wędliny Bastionu Smaku?

Dobra kondycja naszych wędlin zależy od wielu czynników. Aby zachowały jak najdłużej swoją świeżość, należy traktować je we właściwy sposób. Jak? O tym opowiada Mistrz Jacek Łomżyński na naszym blogu.

Skąd pochodzi mięso, z którego przygotowywane są wyroby Bastionu Smaku?

Bastion Smaku zaopatruje się u najlepszego certyfikowanego wytwórcy surowca z Mazur. Każda partia dostarczanego do nas świeżego mięsa posiada certyfikat jakości. Mięso, dzięki któremu nasze produkty są tak wykwintne, wykorzystywane jest także w najlepszych hotelach i restauracjach na terenie całej Europy.

Co stanowi o najwyższej jakości mięsa, z którego pochodzą wyroby Bastionu Smaku?

Istotnymi elementami gwarantującymi najwyższą jakość mięsa jest fakt, że pochodzi ono ze specjalnej linii hodowlanej świni Wielkiej Białej Polskiej, która jest niezwykle ceniona przez producentów. Mięso to podlega ścisłym procedurom dotyczącym jego selekcji. Bardzo ważną  rolę w całym procesie wytwórczym pełni również wykwalifikowany personel rzeźniczy, którego celem jest rozbiór i ocena jakościowa surowca. Należy podkreślić, że mięso, którego jakość nie spełnia oczekiwań naszych technologów, wraca do dostawcy. Mięso, z którego powstają wyroby Bastionu Smaku, identyfikowane jest poprzez Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI), którego celem jest regulowanie obrotu mięsem oraz potwierdzenie jego jakość zgodnie z wymogami UE. Dostawcy mięsa spełniają normy HACCP, czyli Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Bastion Smaku znajduje się także pod nadzorem weterynaryjnym oraz spełnia wszelkie wymogi sanitarne.

W jakich warunkach i jak długo zakupy są transportowane do klienta?
Produkty Bastion Smaku można odebrać na dwa sposoby.

1. Przesyłka kurierska

Produkty zamówione przez naszych klientów dostarczamy za pomocą firmy kurierskiej na terenie całego kraju. Posiadamy umowę partnerską, która zobowiązuje naszego spedytora do dostarczanie naszych paczek w ciągu 24h. Wysyłka jest dobrze zaplanowana i zorganizowana w sposób bezpieczny dla produktów. Gotowe produkty po przejściu ostatecznej kontroli jakościowej Bastion Smaku przekazywane są do pakowania w szczelne skrzynie termoizolacyjne wraz z wkładami chłodniczymi. Ponadto produkty zostają zamknięte hermetycznie, dzięki czemu w dniu otwarcia poszczególnego wyrobu posiadają świeżość dnia pakowania. Gotowe, zaadresowane paczki dostarczane są spedytorowi o wyznaczonej godzinie wieczornej. Następnego dnia, możecie cieszyć się wyrobami Bastion Smaku.

Ważna uwaga!

Wędliny dojrzewające suszone, wędzone należy rozpakować w pierwszy dzień po odebraniu paczki, ponieważ hermetyczne zamknięcie wędlin wstrzymuje ich proces naturalnego suszenia. Wędliny w dniu wysyłki dopiero co zakończyły swój proces technologiczny i potrzebują odetchnąć i odpocząć aby sprawić Państwu jak najwięcej smakowych doznań.

2. Odbiór osobisty wraz z degustacją

Drugi sposób odbioru gotowych produktów sprawia nam największą radość, ponieważ możemy spotkać się osobiście z Wami w naszej wytwórni. Jesteśmy podwójnie szczęśliwi, gdy przybywacie ze swoimi dziećmi, przyjaciółmi lub rodziną. W dniach odbioru mamy przygotowany dla Was pełen repertuar naszych wyrobów. Podczas degustacji z ogromną przyjemnością dyskutujemy oraz opowiadamy o naszej pasji i planach na przyszłość. Niezwykle cenimy także Wasze opinie, które stają się jeszcze bardziej wartościowe, gdy usłyszymy je  podczas osobistych spotkań.

Dlaczego ostateczna wartość zamówienia w Bastionie Smaku zawsze minimalnie odbiega od złożonego przeze mnie zamówienia?

W Bastionie Smaku nie można kupić wędliny, która podlega częściowemu podzieleniu (np. nie można kupić połowy Polędwiczki Borowej). Każdy produkt sprzedawany jest w jednym kawałku. Mięsa i wędliny maja określoną gramaturę. Finalna waga poszczególnych artykułów może nieco różnić się od tej w zamówieniu. Wahania z reguły nie przekraczają +/- 15%.

Dlaczego za wędliny Bastionu Smaku płaci się więcej niż za wędliny sklepowe?

Smak produktów Bastionu Smaku jest niezwykły i wykwintny, dzięki surowcowi najwyższej jakości, jak i dopracowanym mieszankom ziół, które sami komponujemy. Warto podkreślić, że z 1 kg wieprzowiny powstaje średnio 0,6 kg gotowego wyrobu. Cykl produkcyjny trwa 2 tygodnie – jest odpowiednio i szczegółowo zaplanowany tak, aby smak produktów był zawsze wyjątkowy. W naszych produktach nie znajdziesz chemii i dodatków spożywczych, które zwiększają wagę produktów oraz wydłużają ich termin przydatności do spożycia. Dzięki innowacyjnej technologii produkcji oraz odpowiedniemu doborowi certyfikowanych ziół i przypraw, wydobywamy z mięsa to, co w nim najlepsze. Utrzymywanie najwyższej jakości oraz niepowtarzalnego smaku to nasze priorytety. Wciąż jednak szukamy dalszych inspiracji, by tworzyć jeszcze wspanialsze produkty.

Naszym celem nie jest konkurowanie z wędlinami, które znajdują się sklepowych półkach. Produkty Bastionu Smaku wybierają świadomi odbiorcy – koneserzy smaku.

Czy wyroby Bastionu Smaku są w ciągłej sprzedaży?

Nie. Nasze wędliny oraz pozostałe specjały przygotowywane są pod specjalne zamówienia, których składanie następuje z kilkudniowym wyprzedzeniem, zgodnie z planem produkcji.

Utrzymanie najwyższej jakości produktów wymaga stworzenia doskonałego cyklu produkcyjnego,. Dzięki temu możemy dopracować wyroby do perfekcji, aby każdy produkt cechował się najwyższą jakością i w takiej formie trafiał do naszego klienta.

Bardzo ważnym elementem utrzymania wysokiej jakości wędlin jest przewidywana ilościowo i dobrze zaplanowana wielkość produkcji. Mamy świadomość, że grupa naszych klientów jest szczególna, dlatego założyliśmy górny, bezpieczny limit produkcyjny. Nasze wyroby mogą kupować jedynie klienci, którzy wstąpili do Klubu Bastionu Smaku. Znając ich ilość, jesteśmy w stanie zaspokoić potrzeby największych koneserów smaku, bez konieczności posiadania nadwyżek magazynowych.

Polityka marki Bastionu Smaku oraz filozofia zdrowia, której spółka hołduje, wyklucza możliwość znalezienia naszych produktów za ladami sklepowymi.

Co to jest Klub Bastionu Smaku i co należy zrobić, aby do niego przynależeć?

Nasi klienci poszukiwali miejsca, w którym mogli kupować ekskluzywne wędliny, rzadko już dziś obecne na polskim rynku. Klub Bastionu Smaku to właśnie takie miejsce.

Klub Bastionu Smaku to “zamknięta” strefa, do której zapraszamy osoby kupujące świadomie. W praktyce jest to miejsce spotkań, wymiany opinii i dzielenia się wiedzą o rzeczach i miejscach ważnych. Miejsce na wyciągnięcie ręki, w którym wszystko, co osobiste, zachowujemy w pełnej poufności.

Żeby wstąpić do Klubu, należy przede wszystkim spotkać się z nami. Można to zrobić podczas degustacji organizowanych w naszej wytwórni lub w innych miejscach. Po degustacji po prostu wstępujesz do Klubu Bastion Smaku i cieszysz się smakiem naszych wyrobów, kiedy chcesz.

Ile kosztuje wysyłka?

Koszt wysyłki zamówień poniżej 200 złotych wynosi 30 złotych. Bezpłatna dostawa realizowana jest w przypadku zamówień złożonych na kwotę powyżej 200 złotych.

Tradycyjne wędliny

Tradycyjny smak naszych wędlin przeniesie Was w czasie do lat dzieciństwa, bo zamykamy w nich historię i wspomnienia. Chcemy się z Wami dzielić tymi wyjątkowymi smakami.

Kontakt z nami

Bastion Smaku Sp. z o.o.

10-687 Olsztyn, Ruś 2
Telefon: +48 601 428 149
E-mail: sklep@bastionsmaku.pl

Subscribe to our newsletter