0

Kwota: 0,00 


Brak produktów w koszyku.

Zaznacz stronę

Blog

Dobra kuchnia to nie tylko wyważona ilość tłuszczu i kalorii, czy bogactwo wartości odżywczych. Dobra kuchnia to przede wszystkim dobór odpowiednich składników, wiedza o ich pochodzeniu oraz sposobie wytworzenia. Między innymi w tym celu powstał międzynarodowy ruch Slow Food, który zakłada ochronę prawa do smaku. Slow Food wspiera głównie regionalnych producentów żywności – w szczególności żywności oryginalnej, zdrowej, produkowanej z naturalnych składników i zgodnie z naturalnymi recepturami. W Polsce głównymi symbolami tradycji kulinarnej są góralskie sery, miody, szlachetne mięsa praz przetwory z owoców i warzyw. Slow Food jest dążeniem do odkrywania nowych smaków, do łączenia różnych kuchni, a nawet dokonywania niewielkich zmian w recepturach, a wszystko po to by osiągnąć maksymalną przyjemność z jedzenia. Szczerze wspieramy ideę ruchu Slow Food, a nasze produkty same w sobie są definicją zdrowia i tradycji.